Skip to main content

Het verhaal van Dorelan

De start van Dorelan in Nederland

De eerste keer dat Erik Schuffel als Directeur van de Nederlandse vestiging van de rederij MSC Cruises aan boord ging van de MSC Fantasia, viel het hem meteen op. De heerlijke comfortabele matrassen van Dorelan, die in alle hutten garant stonden voor een ontspannen nachtrust. Ze voelden stevig, maar ook heel comfortabel. De kwaliteit en het geboden ligcomfort bleef ook niet onopgemerkt bij de cruise klanten van Erik. Met regelmaat belden ze met de directeur van MSC Cruises om hun complimenten te delen over de prachtige schepen en routes, maar ook over de heerlijke bedden en matrassen aan boord. Vaak kreeg hij ook de vraag of hij niet kon regelen dat ze een Dorelan matras konden aanschaffen. Aangezien het een wel gekoesterde  droom was van Erik om nog eens zijn eigen zaak te starten, leek het idee geboren. Na een 30 jarige carrière in de toeristische branche,  besloot hij dan uiteindelijk om te kiezen voor een complete loopbaan verandering. Hij benaderde de eigenaren van Dorelan in Italië en reisde al snel af naar de fabriek voorzien van een mooie presentatie. Uiteraard konden de Delfts blauwe relatiegeschenken en pakken met stroopwafels niet achterwege blijven. Na een uitgebreide rondleiding door de fabriek, was Erik verkocht. Dorelan Nederland BV werd opgericht in mei 2021. Er werd gekozen om een grote Flagship Store te openen op de woonboulevard “Wooon” in Leiderdorp. Deze werd in november 2021 feestelijk geopend door de ambassadeur van Italië, de heer Giorgio Novello. Erik koos voor een extra grote winkel zodat er ook de ruimte was om het complete assortiment van Dorelan te tonen. Inclusief de matrassen die gebruikt worden door de diverse cruiserederijen en hotels.

Wil je een afspraak maken? Klik hier om deze te plannen!

Geschiedenis

Het verhaal van Dorelan is er één van mensen, dromen, en toewijding.

Het begon allemaal in 1968. Diano Tura en Pietro Paolo Bergamaschi besloten om het bedrijf waar ze voor werkten te verlaten en om een eigen bedrijf te starten. De eerste focus lag op de productie van matrassen van superieure kwaliteit. Zo werden de eerste Dorelan producten gecreëerd in een garage in Forlì (Italië). Gefabriceerd met dezelfde smaak en handvaardigheid die Italiaanse ambachtslieden zo bijzonder maakt.

De luxe en hoogwaardige matrassen van Dorelan bleven niet onopgemerkt en de distributie werd al snel uitgebreid. Van Forlì naar het hele land. En van Italië naar de internationale markt in een gestage en geduldige groei. Stap voor stap, met een visie gericht op kwaliteit. Deze keuze inspireerde flinke investeringen in wetenschappelijk onderzoek, techniek, innovatie en bovenal, in mensen.

Vandaag de dag produceert Dorelan, nog steeds op de vertrouwde ambachtelijke wijze, matrassen, bedden, boxsprings, slaapbanken, lattenbodems, kussens, toppers, beddengoed en meubelaccessoires. Het assortiment bevat ook producten voor de professionele hotelbranche, vakantieparken, cruise maatschappijen en professionele atleten. Met ruim 200 mensen in de fabriek en ruim 2.000 verkooppunten in Italië en de rest van de wereld. Dorelan blijft gestaag groeien over de hele wereld. Inmiddels is de dagelijkse leiding van dit familiebedrijf overgegaan aan de zonen.  Grenzen worden verlegd en ambitieuze doelstellingen blijven elkaar opvolgen. Maar één ding verandert niet. De wil om op een ambachtelijke wijze te blijven produceren in lijn met de uitgangspunten van Diano en Pietro Paolo.

De missie

Om het leven van mensen vandaag,  morgen en voor altijd te verbeteren. Dit doen wij op basis van onze slaapcultuur, toewijding, kennis en technologieën. Dankzij het dagelijkse werk en de vastberadenheid waarmee we het nastreven. Dit is wat we doen, wat we hebben gedaan en zullen blijven doen. Met passie en toewijding. Wij zullen ons voor altijd onderscheiden door kwaliteit en details.  “Short cuts” en kant-en-klare oplossingen worden altijd zonder aarzeling vermeden.

De visie

Slaap is een natuurlijke bron van welzijn. De energie en luciditeit waarmee we de dag tegemoet treden, zijn afhankelijk van de kwaliteit en diepte ervan. Dit is waarom het moet worden beschermd, gekoesterd, verwend en moet worden behandeld als het belangrijkste element van de gezondheid van mensen.

Slaap en welzijn leven in balans, het zijn waarden waar we sterk in geloven en hetgeen ons inspireert om beter te werken, elke dag opnieuw.  Door superieure kwaliteitsproducten te ontwerpen en te produceren in Italië, met eersteklas Italiaanse materialen. Zo brengen we onze filosofie van slaap in de praktijk, door producten te vervaardigen die je helpen beter te leven. Daarom hebben we de productie van onder andere onze matrassen verheven tot een kunst en wetenschap.

Onze belofte

Slaap goed, leef beter.

Deze belofte ligt ons na aan het hart, een professioneel ethos gericht op de zorg en het welzijn van mensen die kiezen voor een nieuwe en deugdzame manier van rusten, door onze matrassen en overige producten te kiezen.

Elk gebaar, elke minuut en elke actie: alles is gericht op het bieden van een diepe en regenererende slaapervaring, een ware vorm van omhullen en absolute rust.  Kwalitatieve rust, unieke rust, Dorelan rust.