Skip to main content

Cruisebedden

Heb je ook zo lekker geslapen aan boord van een cruiseschip? Grote kans dat je hebt kennis gemaakt met een matras van het Italiaanse Dorelan. Dorelan is al sinds tientallen jaren hofleverancier van diverse cruiserederijen, waaronder MSC Cruises, Costa Cruises en Ponant. Over het algemeen kiezen de rederijen vaak voor een matras met een stevig ligcomfort die veel ondersteuning biedt. Echt zachte matrassen kom je in de meeste gevallen niet tegen aan boord van de cruiseschepen. Er kan wel verschil zijn qua matras keuze tussen de standaard hutten en de meer luxueuze eerste klas hutten en suites.

Het aanbod aan boord

Vaak zul je denken dat je aan boord in een 2-persoonsbed hebt geslapen. Maar diegenen die benieuwd waren op welk matras ze geslapen hadden en op onderzoek zijn gegaan, zijn er al snel achter gekomen dat ze in feite op twee éénpersoonsmatrassen hebben gelegen.  De afscheiding tussen de 2 matrassen wordt niet opgemerkt omdat de cabinstewards het bed hebben opgemaakt met een zogenaamde tweepersoonstopper. Deze topper zit met elastieken om de hoeken van de matrassen vastgemaakt, waardoor het geheel minder makkelijk verschuift. Bovendien beschermt de topper het matras tegen vocht en vuil. De rederijen kiezen voor de inzet van éénpersoonsmatrassen- en bedden omdat ze  alle hutten aan boord willen kunnen verhuren als een single cabin, als een double (tweepersoonsbed) of als een twin cabin (twee éénpersoonsbedden). Wanneer de cabinstewards de hutten voorbereiden met aparte bedden verwisselen ze de tweepersoonstopper voor twee éénpersoonstoppers. Vaak wordt er ook een uitgebreid kussenmenu aangeboden. De extra keuzes in kussens ligt niet standaard op de hut. Deze niet standaard kussens zijn dan op op aanvraag verkrijgbaar bij de cabinsteward.

Het cruisebedden aanbod van Dorelan

In de Dorelan winkel in Leiderdorp hebben we veel van de cruisebedden- en matrassen liggen. Je kunt bij ons duidelijk het verschil ervaren in het comfort van een matras met LFK vering die vaak gebruikt wordt in een standaard hut en het comfort van een pocketvering matras, die weer vaker gebruikt worden in de luxere hutten en suites. Wij kunnen exact dezelfde matrassen leveren als waar u aan boord van MSC Cruises, Costa Cruises en/of Ponant op geslapen heeft. Maar daarnaast leveren wij ook de verschillende type kussens (schuim, dons, veren en synthetisch) en toppers die aan boord van de schepen in gebruik zijn.  Grote kans dat je aan boord ook een slaapbank in de hut had staan. Dit kan een uitklapsysteem zijn, maar ook een stapelbed. Ook deze kwalitatieve slaapbanken hebben wij in de Flagshipstore in Leiderdorp staan.